Bu Blogda Ara

4 Haziran 2016

Aaja Nachle(2007)आजा नचले


Süre:146Dk
Yönetmen:Anıl Mehta
Senaryo:Jaideep Sahni
Müzik:Salim-Sulaiman
Kareografi:Vaibhavi Tüccar
Hikaye:Aditya Chopra-Jaideep Sahni

Oyuncular:
Madhuri Dixit
Akshaye Khanna
Konkona Sen Sharma
Jugal Hansraj
Kunal Kapoor

Artmosfer Puanı:7/10
Dia,New York'ta kızı ile yaşayan bir koreograftır.
Bir gün onu dans ile tanıştıran hocasının hastalığını öğrenerek sevdiği adam ile evlenmek için kaçtığı memleketine geri dönüş yapmak durumunda kalır.

Ne yazık ki geldiğinde hocasının öldüğünü öğrense de hocası'nın son isteği olan Ajanta'yı kurtarmak için kolları sıvar (Burada dans etmeyi öğrenmiş olması onun için manevi değerinide artıtmaktadır)
Ajanta yıkılıp yerine alış veriş merkezi yapılmak isteyenlerle bir anlaşma yapan Dia 2 ay içerisine Ajanta'da halk içerisinden seçeceği kişilerle Leyla ve Mecnunu sergilemek üzere anlaşır.

Tabi bu durum düşündüğü kadar kolay olmayarak onu zorlayacaktır.


Devdası filmini izleyenler bilir Madhuri Dixit bir harikadır bu filmde...
Tabi Aaja Nachle müzikal olunca bu film içinde umutlarım büyüktü bu bakımdan müzikleri,dansları çok güzel olduğunu söyleyebilirim özellikle bir çok adaylığı olsa da koreografi ödülünü kesinlikle hak etmiş ...

Karakter seçiminde de Madhuri cuk oturmuş diyebilirim dans etmenin ona çok yakıştığını düşünüyorum.Bunun dışında konumuz oldukça klasik ve süresi hiç bitmeyecek gibi uzatmak yerine daha tadında bırakılabilirmiş sonunda ki Leyla ile Mecnun 'un hint versiyonunu da benim çok hoşuma gitti zaman kaybı olarak düşünmemekle birlikte klasik olmayacak bir filmdi .

                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)