Bu Blogda Ara

7 Temmuz 2015

Devdas (2002)


IMDb:7.6
Süre:185 dk
Tür:Romantik,Dram
Yazar:Prakash Kapadia
Yönetmen: Sanjayleela Bhansali
Müzik:İsmail Darbar,Monty Sharma

Artmosfer Puanı:9/10 


Oyuncular:
Shah Rukh Khan(Devdas)
Aishwarya Rai (Paro)
Madhuri Dixit
Jackie Shraff 
Kirron Kher

                                                                    
 
1900 geçen hikayede Toprak sahibinin oğlu olan Devdas (Shahrukh Khan) hukuk eğitimini Londra'da tamamladıktan sonra evine geri döner.
10 sene önce babasının zoru ile gönderilen Devdas döner dönmez çocukluk aşkı Paro ile (Aishwarya Rai) ile görüşmeye gider.
Paro'da Devdas gittiğinden beri onu unutmamış onun için 10 yıl boyunca kadildeki mumun sönmesine içindeki aşkı gibi izin vermemiştir.



Ama Devdas'ın ailesi zenginliklerinden ötürü Paro'nun ailesini aşağılarlar ve annesini küçük düşürerek bu evliliğin olmasını engellerler. 
Devdas ve Paro 'nun aşkı yıllarca birbirlerine hasret çektikten sonra bir başka hasrete yüz tutar.





Devdas zamanında çekilen en pahalı bütçeli film olma özelliğine sahip,Time dergisinin Dünya sinemasında seçtiği en iyi 100 filmin içinde,en iyi film,oyuncu,koreografi,sanat yönetmeni vb.gibi bir çok ödül almış eğer hint filmlerine ilginiz varsa mutlaka es geçmemeniz filmlerden biri sırf Shahrukh Khan ve Aishwarya Rai için bile izlenir o nasıl bir oyunculuktur öyle parça parça oluyor yüreğiniz ha umutma dan söyleyim mendiller hazır olsun öyle ağlamadan izlenecek film değil ne yazık ki :( 

Bu arada bir diğer oyuncuda Madhuri Dixit onunda Aishwarya kadar sevdim nasıl güzeller öyle kostümler,danslar,müzikler hepsi şahane bazı sahneleri masal gibiydi kesinlikle tavsiye ediyorum...

                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)