Bu Blogda Ara

16 Nisan 2015

Chuno-Köle Avcıları-추노 (2010)



Bölüm Sayısı:24
Tür: Aksiyon,Dram,Dönem,Tarihi
Senaryo: Chun Sung Il
Yönetmen: Kwak Jung Hwan

 Oyuncular:
Jnag Hyuk (Lee Dae Gil)
Oh Ji Ho (Song Tae Ha)
Lee Da Hae (Un Hyun/Kim Hye Won)
Lee Jong Hyuk (Hwang Chul Woong)

                                                               

 
Lee Dae Gil soylu bir aileye mensuptur ve ailesinin himayesinde çalışan köle olan Un Hyun aşıktır.Bu durumu fark eden Lee Dae Gil'in babası Un Hyun başka bir yere satmak için karar alır.Bu karara karşın Un Hyun köle olan abisi Lee Dae Gil babasını öldür ve onuda öldüğünü zannederek bırakır.Lee Dae Gil sevdiği kızı Un Hyun'u bulmak adına soyluluk ünvanını bir kenara bırakarak General ve Wangson ile köle avcılığına başlar.


Lee Dae Gil ailesi köleleri tarafından öldürüldükten sonra köle avcısı olarak onları aramaya başlar. Her ne kadar öç almak için olsada aslında hayatını sevdiği kız olan Un Hyun aramaya adar.Köle olan Song Tae Ha kaçması üzerine Wang son ve General Choi ile peşlerine düşerler ve Un Hyun'da bulmasıyla olayların seyri karışır. 


 

Un Hyun / Kim Hye Won Aslında köle olan Un Hyun kardeşi ile kaçtıktan sonra bir yangban (soylu) ailesinin soy kütüğünü satın alırlar , ismini Hye Won olarak değiştirir.Lee Dae Gil'in kendisi yüzünden öldüğünü düşünür vicdan azabı çekerek unutamaz ,kardeşin onu bir başka soylu ile evlendirmek istemesi üzerine, evini terk ederek kendi kaderine doğru yola çıkar.
 
Song Tae Ha Veliaht prens Sohyeon hizmet eder Çin 'de yıllarca esir kaldıktan sonra ülkelerine dönerler fakat Veliaht prens Sohyeon, Jeju adasına sürülüro ve ailesi
şüpheli bir şekilde öldükten sonra en küçük oğlunu Song Tae Ha 'ya emanet eder.Bu olaydan hoşnut olmayanlar Tae Ha ,Song Tae Ha'ya iftira atarak onun Köle konumuna düşmesinde sebep olur.
Zamanın gelmesini bekleyerek sakat numarası yapar, gözlerden uzakta yaşamaya çalışır. Kaderleri Hye Won ile karşılaşmalarını sağlayınca peşlerindeki köle avcısı Lee Dae Gil ve Hyung Chul Woong'dan kaçarak ne kadar ilerleyebileceklerdir.



Hwung Chul Woong, Song Tae Ha ile yıllarca birlikte çalıştıkdan sonra ona ihanet ederek saray adamlarının kuklası olur. Küçük Veliaht prens ve Song Tae öldürmek için peşlerine düşer.


 
General Choi (Han Jung Soo) ve Wang Son(Kim Ji Suk); Lee Dae Gil ile birlikte köle avcılığı yaparlar.General Choi kitap kurdu bilgili ,bekar kadınların gözdesi :)  bir karakterdir.
Wang Son Çapkın mı çapkındır bu yüzden sürekli başını derde sokar.Dizinin en eğlenceli karakterindendir.


Sul Hwa(Kim Ha Eun) Dans grubuyla gezerken, oradan kaçarak köle avcılarının peşlerine takılır. Bir şekilde onlarla yol almaya başlayan Sul Hwan,Lee Dae Gil aşık olur.



Ahh Chuno Ahh nasıl anlatsam bu diziyi bilemiyorum Benim en sevdiğim tarihi dizilerden biridir ayrıca en kızdığım :( Jak Hyuk bu diziyle birlikte en iyi oyuncuda dahil olmak üzere bir çok ödüle layık görülmüş ayrıca dizinin senaristi Chun Sung Il ve yönetmeni Kwak Jung Hwan ödüller getirmiştir.


  Dizinin çıkış noktası Veliaht prensin zehirlenerek öldürülmesi üzerine kanlı ve karışık bir dönem başlar halkın büyük bir kısmı köle sınıfına düşer ve gördükleri muameden dolayıda kaçmaya başlarlar ve bunları yakalayıp geri getirmek üzeride sistem ,köle avcılarının çıkmasına sebep olur.



Konu bakımından özgün olan Köle Avcıları Aksiyon bakımındanda göz doldurucuydu.Mekan seçimlerinde şahaneydi bazı manzara bayıldım :) Dizinin ostları'nın hepsi çok güzel listemde silmeye bile kıyamı cağım parçalar mevcut.Jak Hyuk oyunculuğu göz dolduruyor.Tek sorunum final oldu daha farklı bitebilirmiş neden böyle yaptınnızz nedennn demek geliyor içimden :(..Dizi izlemeseniz bile soundtrack albümünü mutkala dinlemenizi öneririm .