Bu Blogda Ara

30 Ekim 2015

Raanjhanaa (2013) Şimdi Kalbimdesin


 Süre:140 Dk
Tür: Dram,Romantik
Yönetmen: Aanad l. Rai
Senaryo: Himanshu Sharma
Müzik bestecisi: A.R.Rahman
IMDb Puanı: 7.6/10 

Artmosfer Puanı: 8.5/10 
 
Oyuncular:
Dhanush (Kundan)
Sonam Kapoor (Zoya)
Abhay Deol (Jasjett)
Swara Bhaskar (Bindiya)
Mohammed Zeeshan Ayyub (Muari) 

                                    
    
 
Kundan 'nın babası Hindu dininde, bir rahiptir kendisi de babasına yardım ederek bir yandan yaramazlık peşinden koşarken bir yandansa ibadet yerleri için bağış toplar. 
Bir gün arkadaşları ile bağış toplamak için gittikleri evde ev sahibinin kızı Zoya yı gören Kundan ilk görüşte aşık olur.
Sık sık Zoya ya aşkını itiraf etse de her seferinde tokat yiyip ret edilir, yine de aşkından vazgeçmeyen Kundan sonunda ilk randevusunu koparır.
Zoya'nın ailesinin müslüman ,Kunda'nın ailesinin Hindu olmasını öne sürerek bu işten kurtulmaya çalışsa da ,Kundan kendine zarar verince aslında onu sevdiğini fark eder tabi bu olay komşular tarafından hoş karşılanmaz ve Kundan dan koparılan Zoya uzaklara okumaya gönderilir.

 
8 yıl sonra kalbinde farklı biri ile dönen Zoya ,Kundan ile aralarında geçen her şeyi unutmuş olsada aslında her şey yeni başlıcaktır.

Bu benim ilk kez Dhanush izlediğim film ve ba-yıl-dım  oyunculuğu çok içtendi diğer hint aktörleri gibi aşırı bir vücut tipi yok hatta baya cılız, saç sakalda birbirine karışmış ama adam bildiğin filmin ismi gibi Raanjhanaa (Şimdi kalbimdesin;Özellikle erkekler için derinden seven anlamına gelen bir kelimeymiş) Zoya'yı öyle deriden sevdi.

 
Zoyada ne nemrut kızdı yapmadığını bırakmadı (Resmen cahil diye dalga geçti çocukla) yaklaşımı keşke daha farklı olsaydı...
Dhanush  her ne kadar yaptıklarına şaşırsam da sonuçları çok kötü oluştu çünkü:( hatta bir an rüya falan mı görüyor acaba diye düşünmedim değil işler sarpa sardı...
 Tüm bunların sebebine gelirsek Zoya'nın yanlış tutumu ve ailesiydi diye düşünüyorum .Hastane sahnelerinde mantık hataları olsa da Hindista'nın kendi içerisindeki sorunların paylaşıldığı güzel bir filmdi.

Filmin ödüllerine gelecek olursak ;
Dhanush ETC Bollywood Business Awards ödüllerinde En yüksek hasılat,
Filmfare ödüllerinde En iyi erkek,
Uluslar arası akademi ödüllerinde en iyi erkek olarak,
 yan roldeki Swara Bhaskar ödül alarak bu filmi taçlandırmışlardır.
Son olarak da Raanjhanaa, A.R.Rahman tarafından yapılmış müzikleri ve besteleri çok güzeldi dinlemelisiniz özellikle, Kundan ile birleşince filme ayrı bir tat katmışlar.
Finaline gelirsek keşke daha farklı olsaydı ama işler o noktan sonra daha farklı final olamazdı diye düşünüyorum Dhanush oyunculuğu beni oldukça etkiledi umarım izleyenlerde beğenirler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)