Bu Blogda Ara

13 Eylül 2015

Gaston Leroux & Operadaki Hayalet


Sayfa sayısı:384
Baskı Yılı:2014
Yayın Evi: Martı Yayınları
Çevirisi: İlke Afacan 
Orjinal Adı: The Phantom Of The Opera 

ARtmosfer Puanı: 5/5
 
Operadaki Hayalet Gotik bir roman olup 1911 yılında basılmıştır. Birçok kere Film ve Müzikallere konu olan romanın konusu ise şöyledir.
Paris Opera binasında dilden dile dolaşan gizemli bir hayaletin varlığından söz edilir.Duvarların içerisinden geçen bir görünüp kaybolan herkesin gördüğünü iddia ettiği fakat görmediği her zaman 5.Loca'daki yerinde oturan Müzik Dahisi bu hayalet opera'nın sopranosu olan Cristina'ya ders vermeye başlar. 
Cristina çok yetenekli bir kemancı olan babasıyla birlikte yıllarca dolaşmış ve hayalet ile tanışınca babasının söz verdiği gibi öldükten sonra Müzik Meleğini ona gönderdiğini düşünmüştür.
Cristina'nın sesi hayaletin ona dokunuşuyla eşsiz bir ahenkge bürünür.Fakat Hayaletin ona karşı çılgınlık ve saplantı derecesinde olan aşkı Cristina yi aşkı olan Raoul'le gitmekten alı koyar.

Gaston Lerouxa göre Opera Hayaleti vardır. Tam bir hayalet gibi görünse de ,aslında sadece hayalet görünümü altında gizlenen bir kişidir.Özellikle Cristina Nilsson'un gerçekten var olması sıra dışı kişiliği ve kitap da geçen , Avize olayının yaşanmış olması Opera Hayaleti nin geçmişiyle akıllarda ki soru işaretlerini tek tek eleyen klasik bir eserdir.

Operadaki hayalet benim çocukluğumun müzikalidir.Gizemli haliyle beni büyülemişti.Düşününce garip bir çocukmuşum ki pop müzik grubu değilde The Phantom Of the Opera ilgimi çekmiş :) 
Her ne kadar kitapta hayalet görüntü olarak oldukça deforme olmuş olduğu anlatılsa da maskenin altında yakışıklı ve gizemli olarak bende kalmış çok beğenerek okuduğum bu kitapta bazı durumlar mantıksız gelse de yazar gerçekliğin netlik kazanması açısından detaylı bilgi vererek beğenmemi sağladı.

                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)