Bu Blogda Ara

27 Mart 2015

Akatsuki No Yona(2014)暁のヨナ


Bölüm Sayısı: 24
Tür: Aksiyon,Fantastik,Romantik,Macera
Manga Yazarı: Mizuha Kusanagi
Yönetmen: Kazuhino Yoneda
Tv. Anime Yazarı: Shichi Inotsume
Müzik: Kunniho Ryo


Artmosfer Puanı: 10/10
                                                                                                                                          
Yona el bebek gül bebek büyütülen bir prensestir.Tek sorunu Kırmızı saçları olan prensesisin çocukluk arkadaşı olan Rüzgar kabilesinin lideri Hak tarafından korunmakta ,diğer çocukluk arkadaşı ve kuzeni olan Suwon 'a karşıda ilgi duymaktadır.


16. yaş gününde sarayda kutlamalar düzenlenir .Bu kutlamalar esnasında babasından Suwon ile evlenebilmek için izin almaya çalışan Yona babası ile konuşmaya gittiğinde aklının ucuna gelmicek bir manzara ile karşılaşır.Suwon babasını öldürmüştür.


Yaşadığı şok ile kaçmaya başaran Yona'yı Hak 'ın yardımıyla saraydan çıkarmayı başarırlar.Rüzgar kabilesine gidip Hak'ın dedesi Mundok yönlendirmesi ile Rahip-Kahin Ik-su bulurlar . Ik-su onlara Kral Hiryuu efsanesini anlatır ve efsanevi reankarne olan Dört ejderhanın onlara yardımcı olucağından bahseder Yona ve Hak uzun ve tehlikeli bir yolculuğa çıkarak 4 ejderhayı bulmaya çalışırlar.

 Yona Sevimli ve şımarık bir kızdır. Annesini çok küçük yaşta kaybetmiş kral olmak için pek de uygun olmaya yumuşak başlı kralın kızıdır .
16 yaşına girdiği gün evinden,ailesinden,arkadaşlarından olan Yona .Sevdiği insanın ona ihanet etmesi ile perişan olur. O güne kadar sarayda rahat ve korunaklı bir hayat sürmüş artık ,Hak ile birlikte daha güçlü olmak için ok ve kılıç kullanarak kendini korumak zorundadır.(Gözlerinden çıkan kıvılcımlara Bayılıyorum Yona'nın her şeyden bir habersiz olsa da çok inatçı ve güçlü bir karakter.)


 
Hak Rüzgar kabilesinin lideridir.Eski lideri olan Mundok tarafından evlat edinilen Hak,Yona'nın koruma görevini üstlenmiştir.Yona 'ya karşı hissleri olmasına rağmen onun Suwon olan ilgisinden dolayı bu ilgisini bastırmış ona karşı duygularını Yonayı kızdırarak ifade edemektedir.
 Zeki,Soğukkanlı ve güçlü olan Hak, dostu olan Suwon'la karşı karşıya kalınca sevdiklerini koruyabilecek midir ?



Suwon, Hak'ın en iyi arkadaşı Yona'nın ilk aşkı ve kuzenidir.
Çevresinse uyumuşak başlı ve nazik karakterde bilmesine rağmen içinde farklı bir kimliğinde saklamaktadır. Yona'nın babasını öldürdükten sonra Tahta geçerek bu olayı Hak üzerine yıkmaya ve Yona'yı öldürmeye çalışır.


 

Yun Yetimken , Rahip-kahin tarafından evlat edinilinir ve insanlardan uzakta yaşamaya çalışırlar.
Soylulardan hoşlanmayan akıllı ve becerikli olan Yun sakar rahip için kendini her konuda yetiştirir.
Doğaüstü bir gücü olmamasına rağmen grubun en aklı başında ve zeki karakterlerindendir.




Ki-Ja Diğer adıyla Beyaz ejderha .
Reankarne olan Ejder kanı sayesinde sonunda efendisine kavuşur.
Köyünde bir tanrı gibi görülen insan üstü güce sahip bir pençe taşır .
Yakışıklı ,kendine güvenen aynı zamanda köyünden hiç çıkmamış Kija sürekli Hak ile atışır.




Shin-ah ,Kija'nın köyünün aksine yaşadığı yerde ejderha özellikler lanet olarak görülen doğduğu andan itibaren bir maske takmaya zorlanan yabani bir topluluktur. 
Shin-ah özelliği çok uzakları görebilmesi ,hissedebilmesidir.Kendisi Mavi ejderha özelliğini taşır.Suskun ve utangaç bir karaktere sahiptir ve tatlı sincap Ao'nun sahibidir.


 
Jae-ha Diğer adıyla yeşil ejderhadır.
Korsan olarak Jaeha kendi kaderine boyun eğmek istemeyen bir karaktere sahiptir.
Sağ bacağını kullanarak çok yükseklere uçabilir.Çapkın ve flört öz yapıya sahip olan Jaeha acaba Yonaya ve diğerlerine katılacak mıdır?






Zeno Diğer adıyla Sarı Ejderha.Kendisi son bölümlere doğru geldiği için henüz yeteneği hakkında bir fikrimiz yok .
Gezgin olan Zeno grubun en hızlı katılan üyesi ve Ao (sincap) kadar obur.

Ik-su Kendisi rahip-kahin saray tarafından sürüldükten sonra insanlar arasında yaşayamamış zamanını herkesten uzakta dua ederek geçiren sakar ve şeker rahip.




Akatsuki No Yona'dan ayrılmak zor oldu 24 bölüm yetmedi desem yeridir.Hızlı tempoda başlayan anime sonradan ritmini düşürüyor o kısımda biraz hayal kırıklığına uğrasam da her bölümü merakla izledim finalde de 2. sezonun sinyallerini aldık en kısa sürede yeni bölümler gelmeye başlar inşallah :)
 

İki açılış şarkısını da beğendim gerçi ilkinin anime ile daha uyumlu olduğunu düşünsem'de 2.açılış şarkısının da hareketli ve animeye tezat düşen yapısı hoşuma gitti .İyisiyle kötüsüyle tüm karakterleri çok güzeldi. Suwon her ne kadar hainlik yapsa da ilerleyen bölümlerde Yona'ya yardımcı olucağını düşünüyorum ejderhaların hepsi tamamlandıktan sonraki taht savaşı kaçınılmaz gibi ,Sarı ejderhanın son bölümde kendisini göstermesi ile bakalım daha neler olucak çünkü kendisinin gücü daha belli değil hem kırmızı ejderinde Yona olduğunu düşünürsek onunda ejderhaların bir arada olmasından dolayı gücünün oraya çıkmasını gibi bir durum söz konusu olabilir. 2009 yılından beri Manga olarak devam eden Akatsuki No Yona 2014 yılında tv serisine dönüştürülmüş (geç bile kalmışlar) .Umarım diğer sezon Hak ve Yuna'yı daha çok görürüz.

                                                          

2 yorum:

  1. akatsuki no yona'nın 2.sezonu olucak mı ? Olucaksa bile ne zaman olacağını hakkında bir bilgin var mı ? Çünkü izleyen herkes gibi ben de en yakın zamanda devam etmesini istiyorum

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki 2.sezonun geliceğini bilsemde ne zaman olucağına dair bir fikrim yok çok gecikti açıkçası :(
    Bende en yakın zamanda devamını gelmesini bekleyenlerdenim umarım daha fazla bekletmezler bizi ...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)