Bu Blogda Ara

28 Mart 2015

The Lovely Bones-Cennetimden Bakarken (2009)


Tür: Fantastik,Dram,Gerilim
Süre: 135 dk
Yönetmen:Peter Jackson
Kitap: Alice Sebold
Yazar: Fran Walsh,Philippa Boyens,Peter Jackson
Oyuncular:

Saoirse Ronan
Rachel Weisz
Mark Wahlberg
IMDb: 6.7 



Konusu; 1973 yılında 14 yaşındaki Susie Salmon Cinayette kurban gider.Tam olarak cennete geçemese de cennetten önceki mavi ufukta kendi dünyasını yaratarak ,oradan dünyada bıraktıklarını seyreder .Henüz ilk aşkıyla yeni tanışmış hayatının baharında olan Susie anılarından vazgeçemediği için cennete geçemicek babasının çabalarını ve katilinin yaptıklarını izlecektir.


2002 yılında Alice Sebold yazdığı romandan uyarlanan yönetmenliğini Oscar ödüllü Peter Jackson yaptığı Altın küre ve Oscar da aday olarak gösterilen The Lovely Bones soluksuzca izleyeceğiniz bir film izlerken bile tüylerim diken diken oldu desem yeridir.Henüz kitabını okumadım ne yazık ki:( Ama filmi hakkında IMDb puanına sakın aldanmayın derim 6.7 alan film bence daha yükseği hak ediyor.


Filmimiz Susie 'nin tatlı ve hayat dolu sesiyle kendi hikayesini anlatmasıyla başlıyor ve ilerledikçe bir ailenin başına gelebilecek en kötü şeyi fark ediyorsunuz .Sussie'nin kaldığı Araf çok güzel anlatılmış görsel efeklerle süslenen film durumu dramatize etmeden size aktarıyor . Oyunculuk olarak Saoirse Ronan çok güzel iş çıkarmış .Benden 8.00 alan bu yapım kesinlikle vurucu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)