Bu Blogda Ara

5 Ağustos 2015

Iss Pyaar Ko Kya Naam Doon?(Bu Aşka Ne Ad Vermeli?)


Bölüm Sayısı:398
Bölüm süresi:20dk
 Müzik: Raju Singh
Yönetmen: Arshad Khan,Lalit Mohan
Tür: Romantik,Dram,Komedi
 

Oyuncular:
Barun Sobti (Arnav)
Sanaya İrani (Khushi)
Daljeet Kaur Bhanot(Anjali)
Abhaas Mehta(Shyam)
Akshay Dogra(Akash)
Deepali Pan Sare (Payal)
Utkarsha Naik(Manorama)
Abha Parmar(Madhumati)
Karan Goddwani (Nanda)



 
Arnav Hayatta sadece paraya inanan ve onunla her şeyi satın alabileceğini düşünen biridir.Küçük yaşlarda trajik bir şekilde anne ve babalarını kaybeden Arnav ve Anjali (kız kardeşi) diğer akrabaları tarafından istenmezler ve sokağa atılırlar.
Gelcekte ise Anjali, ananesi ve amcalarıyla birlikte yaşayan Arnav geçmişinin aksine artık zengin bir iş adamı olmuştur.Hayattaki tek sevdiği tek insan kız kardeşi Anjali dışındaki herkese karşı soğuk,mesafeli ve sinirlidir.

 
Kuhshi Lucknow'lu bir tatlıcının kızı olan Kuhshi ismi gibi etrafına mutluluk saçan neşeli, geleneklerine bağlı,muzur ve hayatını inançları üzerine kurmuş bir kızdır.Çok küçük yaşta ailesini kaybetse de akrabaları ile yaşayarak kızları Payali kendi kız kardeşi gibi sever.




Anjali Arnavın kız kardeşi ve Shyam'ın eşidir.Ayağı aksada kendi gibi kalbide güzel olan Anjali geleneklere ve inançlarına bağlı ,ailesine sadık ve kardeşine oldukça düşkündür.






 
Shyam Anjali'nin eşidir.Para için evlenmiş olsa da çevresine bunu hissettirmez ta ki Kuhshi ile tanışana kadar.Kushiyi görür görmez aşık olan Shyam onu elde etmek için gizlice evlerine kiracı olarak girer hem Anjali'yi idare edip hemde Kushi ile evlenmeye çalışır (Sinsi Şeytan:)






Payal Kuhshi'nin kızkardeşi'dir ve aralarında ayrılmaz bir bağ bulunur.Akash hoşlanan Payal daha sonra Manorama'nın kaynanası olması ile hayatı tadından yenmez.





Manorama Sonradan görme Raiza'da ailesinin bir ferdidir.Hem komik hem dramatik bir kişilik olsa da gelini Payal ile uğraşır durur.

 
Madhumati Kuhshi ve Payali halası'dır.Sürekli Nanda Kishore der durur.(Susmak bilmiyor resmen:)  



 
Nanda Arnavın Amerika'dan gelen kuzenidir.Bozuk hintçesi ile anlatmak istediğini bir türlü anlatamaz ve olmadık cümleler kurarak yanlış anlaşılır.(Dizi içerisinde ki en sempatik karakterlerden biridir kendisi)


Kushi'nin kız kardeşinin düğününün olacağı gün ,erkek tarafı'nın son an da başlık parası istemesi üzerine geçim kaynakları olan tatlıcı dükkanını babası ipotek ettirir.
Bu durumda ailesini düşünen Kuhshi belgeleri alarak ortak bir çözüm bulmak için erkek tarafı ile görüşmek için yola çıkar.


Fakat işler umduğu gibi gitmez kendisini bir defilede ortasın da bulur.Ortamdan kaçmaya çalışırken birden Arnav Singh Raizada 'nın kucağına düşer.
Yanlış anlaşılma yüzünden kız kardeşinin başlık parasını haledemez ve ablası 'nın düğünü istemeden de olsa onun yüzünden bozulur.

 

Kushi'nin Arnav Singh Raizada'nın kucağına düştüğü defile görüntüleri tüm Lucknow'da oldukça ses getirir ve Kuhshi ve kardeşi Payal anne ve babasın 'dan ayrılarak halaları 'nın yanına gitmek durumunda kalırlar. 
Tabi Arnav burada da karşısına çıkar ve karakterleri tamamen birbirine zıt olan Kuhshi ve Arnav kaderin onlara sunduğu yolda ilerlemek durumunda kalırlar.


Iss Pyar Ko Kya Naam Doon nasıl bir dizidir çok fazla kore dizisi izleyen biri olarak hint dizilerine farklı bir bakış açısı kazandım:)
 Dizi hakkında yorumlarıma gelircek olursak ilk bölümleri fazlasıyla sıkılmama sebep oldu çünkü kütükümsü kişilik Arnava resmen gıcık oldum bir çok kere bırakmaya niyetlendim , dizinin çekim kalitesi pek güzel değildi fakaaat sonradan iyikide izlemişim bayıl bayıl bayıldım resmen.
Şöyle diyeyim dizi izledikçe güzelleşen bir dizi Arnava ve Kushiye hasta oluyorsunuz.Syham'dan iğreniyorsunuz.Manorama ile hem kızıp hem gülmekten kopuyorsunuz :) Nada ile sürekli kırdığı potlar ve saf halliyle oldukça eğlenceli vakit geçiriyorsunuz.

 
398 bölüm benim için oldukça uzun ama dizi'nin süresi 20 dk sürdüğü için çabuk izlendiğini söyleyebilirim bazı bölümleri türk filmi havasında olsada, alışkın olduğumuzdan olsa gerek çabuk ilerliyorsunuz.
 
Dizi'nin en iyi erkek oyuncu,kadın oynucu,çift,en iyi kötü karakter,en komik oyuncu gibi birçok ödüleri de bulunmakta.
Toplamda 2 yıl sürmüş ve yayınlandığı dönemde çok ses getirmiş hatta şu sıralarda oldukça beğenilen bu dizi için Arnav ve Kushi'nin çocukları olduktan sonra ki hayatları hakkında 2 bölüm daha çekilmekteymiş.
Ülkemizde de Kanal 7 de yayınlanmaya başlamış 'Bir Garip Aşk 'adıyla ismini duyunca bile çok güldüm kaldı ki çok yaratıcı olmuş özellikle Hintlilerin din ve gelenekleri üzerine kurulmuş bu diziyi nasıl anlatıcaklarını merak ettim doğrusu.
Tavsiyem dublajsız ve altyazılı seyredin o zaman daha çok seveceksiniz çünkü her karakterin kendi sesleri ile oynadıkları halleri tabi kide daha güzel.


Dizi'nin müzikleri, beğendiğim ayrı bir konu özellikle Rabba Ve.. 
Kuhshi rolü için daha iyi bir tercih yapılamazmış hele morali bozuldukça jalebi yapması,Arvnav ile uğraşması ,tiplemeleri ve danslarıyla çok güzeldi.
Arnav 'ın ilk başlarda tutuk bulsamda rolü ilerledikçe kendini aşmış kütük gidip bildiğin pamuk gibi bir adam oldu ,antipatik karakterine birden sempati duymaya başladım.

 
Dizinin Hindistan'nın sari dedikleri geleneksel kıyafetlerine ,takılarına hayran kaldım. 
398 bölüm izlenir mi desemde 2 kez diziyi izlediğimi söylemem lazım arada mantık hataları bulunsa da aman sizde takmayı verin canım...
Son olarakta 3 yıl sonra tekrardan yeni bölümleri gelicek olan Iss Pyar'ın Trailer ekliyorum .

                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)