Bu Blogda Ara

14 Eylül 2015

The Phantom Of The Opera (2004)


Süre:143dk
IMDb Puanı:7.4/10
Tür:Gotik,Müzikal,Dram
Yönetmen: Joel Schumaher
Yazar:Gaston Leroux
Müzik: Adrew Lloyd Webber

Oyuncular:
Gerard Butler (Phantom)
Emmy Rossum (Christine Daae)
Patrick Wilson (Raoul)

Operanın kaprisli primadonnası olan La Cariotta giysilerinin yetişmemesini bahane ederek gösteriden çekilir. Tam yeni gelen yöneticiler ne yapacağı kara kara düşünürken Mademe Giry bir öneride bulunarak hem yetenekli hemde özel bir öğretmenden ders alan Christine'yi tavsiye eder.
Christine'nin sesini dinleyen yöneticiler o akşam için onun çıkmasına karar verirler.


 
Muhteşem bir performans sergileyen Christine yi dinleyenler arasında çocukluk aşkı Raoul'de olması ile onu tekrar bulmuş olur.Tabi tüm kalbiyle Christine ye bağlı olan Opera Hayaleti bu durumu hiçte hoş karşılamaz ve hem yeni gelen yönetime kendini tanıtmaya hemde Christine'nin kalbini çalan genç ve yakışıklı olan Raoul'den koparmaya çalışır.İşler delilik sınırlarının geçilmesiyle artık geri dönülmez bir hal alır.Peki bu aşk üçgeninden kim sağ çıkacaktır?

Gaston Leroux'un Operadaki Hayalet adlı eserinden uyarlanan eserde müziklerin çoğu müzikal versiyonu olan 1986'daki Operadaki hayaletten alınmıştır.
Bir çok defa müzikal ve film olarak uyarlansa da benim izlediğim 2004 versiyonu çok güzeldi zaten müziğine bayılıyorum.
Bu versiyonu kitaptada ki sıralamadan farklı olarak ilerliyor özellikle Madame Giry oldukça yer verilmiş çünkü son kısımda Raoul yardımcısı Mademe Giry değil geçmiş yaşan mından başka bir karakter oluyor ve Opera Hayaletinin geçmişi ile ilgili daha ayrıntılı bölümleri öğrenebiliyorsunuz.
Filmin en iyi kadın oyuncu,müzik,sanat yönetmeni gibi bir çok dalda ödüllere aday gösterilmesine sebep olmuş özellikle başrol oyuncu Emmy Rossum oyunculuğu ile oldukça ilgi görmüştür.

  
Neyse gelelim Christine karakterine yahu hayaleti sevmiyorsun tamam niye kullanıyorsun , Raoul görünce resmen attı kenara üstüne üstük takmış hayaletin maskesine bırak kapattıysa çocuk bişiler gizlemek istiyordur açıp açıp korkmak nedendir anlamadım ayrıca Raoul çok şapşik bir tip sen dahi Hayalet varken yani bakılır mı ona , toplum bu hale getirmiş hayaleti kıyamam ben ona yahu neyse oh şöyleceklerimi söyledim rahatladım :) 
Bence Müzikal severler için güzel bir seçim izlenilesi...

                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)