Bu Blogda Ara

12 Nisan 2015

Shine Or Go Crazy- 빛나거나 미치거나- Parla ya da Delir (2015)


Bölüm Sayısı: 24
Tür:Fantastik,Tarihi,Romantik
Yönetmen: Yani Hyung-suk
Yoo Ji-Hoon 

Oyuncular:
Jang Hyuk (Wang Soo)
Oh Yeon Seo (Shin Yool)
Lee Ha Nui (Hwang Bo Yeo)
Im Ju Hwan ( Wang Wook)


 Kral Taejo'nun 3.eşinden olan 4.oğlu Wang So (Jang Hyuk) bir kehanetle doğar,Kehanete göre Wang so ya ülkeyi aydınlığa götürücek ya da felaketine sebep olucaktır.
Ülkenin aydınlığa kavuşması için  kuzey yıldızının altında doğan bir kızla birlikte olması lazımdır.
Düşmanları Wang So bu Kehanetinden yararlanarak küçükken kardeşinin ölümüne sebep olmasına ve 'Lanetli prens' olarak anılarak ,saraydan sürülmesine sebep olurlar.
 

Shin Yool(Oh Yeon Seo) Balhae 'nin son prensesidir. Küçükken annesi onu kurtarmaya çalışırken ölür ,kardeşininde öldüğü sanılmaktadır. Annesi onu kurtarmak için soğuk suya bırakmak zorunda kalır,Şanslıdır ki saray hanımı onu kurtararak saray askerlerinden biriyle ailesi olarak yanında kalırlar.
 Shin Yool doğarken kaderinde başka bir ülkeye ışık olmak vardır peki Wang So ile sahte evlililik yapan Shin Yool ,Lanetli prensin kaderini değiştiricek olan prenses midir?


Hwang Bo Yeo(Lee Ha Nui) Wang so 'nun eşidir. Ayrıca Wang Wook ablasıdır.Lanetli prens ile mantık evliliği yapmış çok zeki çeşitli konularda becerikli ,etrikacı bir prensestir. Küçüklüğünden beri onu koruyup gölgesi olan Se wo 'ya aşıktır.


Wang Wook(Im Ju Hwan) Kral Taego'nun 4.eşinden 5.oğludur.Tahta geçirilmesi için çeşitli oyunlara dahil olur. Sevdiği kızı kaybetmiş ,bu yüzden Shin Yool aşık olduğunda  tekrar bu korkusunu yaşamaktan korkmakta onu korumak için elinden geleni yapmaktadır.

 'Shine or go Crazy' Hyung Go Woon web romanı olan 'Bitnageona Michageona' adlı eserine dayanamaktadır. 

 

Öncelikle Jak Hyuk ismini görmem bu diziyi izlemem için yeterliyli. 
Chuno'yu izlediğimden beri kendisinin yeri bende farklıdır.Başımı bilgisayarına  koyup ağlama sebebimdir.

 
Shine Or Go Crazy 'de harika iş çıkarmış Özellikle Oh Yeon Seo ile ikisini çok yakıştırdım.
Senaryo çok akıcı ve heycanlı ilerledi tarihi dizilerde olan bunaltıcı havaya pek rastlamadım sebebi Jak Hyuk olsa gerek Gabeongg Gabeonggg diye bağıra bağıra :))Pek sevimliydi) kardeşimle izlediğimiz için bu diziyi evde bu şekilde birbirimize seslenir olduk :)
 Kill me Heal me 'den sonra bu seneki en iyiler listeme giriş yaptı . 


Dizideki detaylara değinicek olursak Wang Wook en başlardaki saçları neydi öyle kardeşimle pek güldük allahdan kendileride fark ettiler ki hemen müdahelede bulunmuşlar 24 bölüm öyle gitmemiş çocuk:) 
Bir diğer konuda Se-Won Ve Bo Yeo karakterleriydi nasıl bir aşıktı o anlamadım gitti ayrıca Bo Yeo'nun yas süresi en kısa olan insan galiba içinde apsorbemi etti nedir. 

(Dikkat spoiler içerir!!!) Se-won ölmeside ayrı konuydu böyle saçma ölüm görmedim kardeşine daha yararlı olablirdi kendini kılıcın önüne attı resmen bu kısmı hiç sevmedim :) 
Wang so 'nun uzun süre Shin Yool kız sanmasına ne denir bilmiyorum ama çok tatlıydılar bu konun üstüne gitmeyelim :) 
Her ne kadar sonunu yetersiz bulsanda diziyi her yönüyle severek izledim .Ostlarından bahsedicek olursak Secret 'dan Song Ji Eun seslendirdiği The person I miss dizi boyunca en çok duyduğumuz ost oldu sesinide pek yakıştırdım .
Benim sizle paylaşıcağım  Lee Ga Eun-If you come to me adlı ostu umarım beğenirsiniz.  

                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)