Bu Blogda Ara

12 Haziran 2016

Trendeki Kız(2014)Paula Hawkıns


Yıl:2014
Tür:Gerilim
Yayın Evi:İthaki Yayınları
Çevirmen:Aslıhan Kuzucan 
Orjinal Adı:The Girl on the Train

Artmosfer Puanı:4/5
Her gün Ashbury 'den Eustona çıkan 08.04 Trenine binen Rachel eşinden ayrıldıktan sonra zor bir döneme girerek alkol sorunlarıyla boğuşmaktadır.

İşinden ayrılmış olmasına rağmen her gün işe gider gibi bindiği trende eski evine yakın yaşıyan bir çifti gözlemler hatta onlara isimler bile (Jason ve Jess) vermiştir.Bir süre sonra istemeden de olsa Rachel onların yaşamına imrenerek bakmaya başlıcaktır.

Asılın da gerçek adları Megan ve Scott olan evli çift Rachel'ın hiçte düşündüğü gibi bir hayat yaşamaktadır.

Aşırı alkol aldığı bir gün eski eşine gitmek üzere trenden inen Rachel o gün eve başında bir yarık ve üzerinde işemiş olarak dönmüş o güne air ne kadar zorlasa da pek bir şey hatırlayamamıştır...
İşin ilgiç yanı o gün aniden Megan kaybolur ve Rachel tren'den en son Megan'ı farklı bir adamla gayet yakın gördüğünü anımsar bir şekilde bu gördüklerini çevresine anlatmak istese de alkol sorunu ve o güne dair bölük çörcük hatırladıkları kendisinin zararına olucaktır.

'Trendeki kız' İngiltere'de 20 hafta boyunca en çok satanlar arasında kalmış  hatta Dan Brown'ın Kayıp sembol kitabının 19 haftalık rekorunu kırmayı başarmış bir kitaptır.

Açıkçası Dan Brown 'un bir kayıp sembolü kadar olduğunu düşünmüyorum çünkü yazarın iki karakteri'de Rachel ve Megan oldukça karamsar karakterler yer yer sıkılmama sebep oldular ama merakıma da yenik düşmedim değil o gece neler olduğuna air o kadar merakta kaldım ki kitabın sonunu okumamak için kendi  mi zor tutum .

Yazarın dili oldukça akıcı olaylar Rachel'ın gözünden Megan'ın gözünden ve Anna'ın gözünden bakıyorsunuz bu arada Anna ,Rachel'ın boşandığı eşi Tom'un yeni karısı bu bakımındam oldukça başarı dediğim gibi tek takıldığım konu her üç bayanında oldukça sıkıcı olan ruh halleri onun dışında olayın örgüsü gayet başarılıydı.

İthaki yayınlarını bu dönemde oldukça başarılı buluyorum kitabın kapak tasarımı da bir harika olmuş daha önceden okuduğum Kafes'te aynı bu tarz bir kapağa sahipti ve kesinlikle Kafesi'de okumanızı tavsiye ederim .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)