Bu Blogda Ara

25 Mayıs 2016

Pinocchio(2015)피노키오


Bölüm Sayısı:20 
 Yazar:Park Hye-Won
Yönetmen:Jo So-Won
 Tür:Romantik Komedi,Aile


Oyuncular:
 Lee Jong-Suk(Choi Dal-Po/Ki)
Park Shin Hye(Choi In-Ha)
Kim Young-Kwang(Seo Bum-Jo)
Lee Yoo-Bi(Yoon Yoo-Rae)
Lee Pil-Mo(Hwang-Gyo-Dong)
Min Sung-Wook(Jang Hyun-Gyu)
Jin Kyung(Song Cha-Ok)
Kim Kwang-Kyu(Kim Gong-Joo)
Shin Jung-Keun(Choi Dal-Pyeong)


Ha-Myeong'un babası'nın itfaiyeci ,annesi ev hanımı ve erkek kardeş ininde kendisi gibi oldukça zeki olduğu harika bir aileye sahiptir.


Bir gün yangına müdahale etmek üzere atık tesisine doğru göreve çıkan Ha-Myeong'un babası meydana gelen patlama sonucunda kaybolur.
Bu olayın sonucunda medya'nın yanlış yönlendirmesi Ha-Myeong babası bir anda suçlu durumuna düşürülerek annesi ve kardeşiyle birlikte onları bekleyen zor günlere göğüs germek durumunda kalırlar. 


Ha-Myeong'un annesi bir karar alarak Ha-Myeong ile birlikte intihar etmeye kalkışır ama şans eseri çocuğunu okyanusta kaybetmiş olan Choi Gong-Pil tarafından bulur. 
30 yıl önce kaybettiği çocuğunun yerine koyduğu Ha-Myeong ismini değiştirip evlatlık alarak Dal-Po adını verir.

 
In-Ha küçük yaşta annesi ve babası'nın ayrılması sonucunda babasıyla birlikte yaşadıkları Seul'den ayrılarak dedesi Choi-Gong-Pil yanına yaşamak için yanına taşınırlar. Büyükbabası'nın yanına geldiklerin'de dedesi tarafından evlat edinilmiş kendi yaşınlarında ki Dal-Po ile tanışırlar. 



Pinokyo sendromundan müzdarip In-Ha yalan söylediği zaman hıçkırmaya başlayan bir özelliğe sahiptir bu özelliği onun hayali olan Muhabirlik için büyük bir engel olsa da acaba bunu başarabilecek midir?


Lee Jong-Suk benim kore dizilerinden en sevdiğim erkek aktörlerden birisidir.
 Secret garden'da ilk kez seyretmiştim ve itiraf etmeliyim değerini 'I Can Hear Your Voice 'dan sonra fark ettim genelde kaliteli yapımlarda oynadığını düşünüyorum Doctor Stranger ve Pinocchio'da bu yapımlara dahil.
Bu arada Lee Jong-Suk Pinocchio'daki oyunculuğu ile Baeksang en popüler erkek oyuncu ödülü aldığını da belirtmeden geçmeyim.


Pinocchio izlemek isteyenler için kesinlikle tavsiye edileceğim dizilerden birisidir öncelikle oyuncu kadrosu bir harika ,konusu da oldukça ilginç Pinokyo sendromu ,muhabirlerin yaşantısı ve arkada dönen dolaplar hakkındaki kısmı benim çok sevdiğim kısımlar.

 
In-Ha ve Dal-po birbirlerine çok yakışmışlar uyumları bir harikaydı hele In-Ha'nın babası Choi-Dal-Pyeong'un ve dedesi'nin halleri çok şirindi :)

 Benim çok sevdiğim tekrar tekrar izleyebileceğim dizilerden biri kesinlikle tavsiye ederim izlemeyenler için.

 
2014 SBS Drama Award SBS Özel Ödülü (Pinokyo)
2014 Ten Star Ödül (Pinokyo)
En iyi Çift Ödülü (Pinokyo)
   


                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)