Bu Blogda Ara

9 Nisan 2015

Hyde Jekyll, Me- 하이드 지킬, 나 (2015)


Süre: 60Dk
Bölüm sayısı: 20
Tür: Romantik,Komedi,Dram
Yönetmen:Jo Young-Kwang
Senaryo: Lee Choong-Ho,Kim Ji-Woon

Oyuncular:
Hyun Bin(Goo Seo-jin-Robin)
Han Ji-Min(Jang Ha-na)
Sung Joon(Yoon Tae-joo)
Lee Hyeri(Min Woo-Jung)

 
Seo-Jin Dissosiyatif hastasıdır(çoklu kişilik bozukluğu) Kalp ritmi 15o çıktığı zaman Seo jin karakterinin tam zıttı yumuşak başlı ve nazik Robin ortaya çıkar .Yaklaşık 15 Yıldır bu hastalıktan muzdarip Seo jin bunu için düzenli olarak Dr.Kang'dan yardım alır.5 yıldır kendini her türlü problemden uzak tutarak yaşarken bir den Jan Ha-Na hayatına girmesiyle Robin tekrar hayat bulur.
Dr.Kang ile Tedavi olmaya çalışan Seo-jin ondan hastalığını tedavi edebileceğine dair bir telefon alır ve bunun üzerine yola çıkar .



Las vegas'da birkaç yıldır kalan ve artık kore'ye dönüş yapıp babası gibi sirkte çalışmaya devam etmek isteyen Jan Ha Na Wonderland'ın(Harikalar Diyarı) yöneticisi Seo Jin ile anlaşmalarını yenilemek için uğraşır bu duruma karşı olan Seo Jin ,Jan Ha Na kandırarak sürekli atlatır.
 

Seo-Jin yakalamak ve anlaşmalarını yenilemek için takip eden Jan Ha-Na onu doktoruna giderken takip eder farklı yollardan gittiği için Seo Jin'den önce varır ve tesadüfen Dr.kang odasında kendini bulur.İşin kötü tarafı Dr.kang yerde baygındır ve suçluda Jan Ha-na'nın hemen arkasındadır. 


Jan-Ha na artık görgü tanığı olduğu için katil peşindedir .Seo jin diğer kişiliği olan Robin ile çatışmaktadır aynı zamanda olayları hatırlamadığı için Ha na Hipnoz altında suçluyu aramak zorundadır.


2011 yılında yazarı Lee Choog-ho olan webtoon'dan adapte edilen dizi ne yazık ki Kill me Heal me gibi süper bir diziyle(Yazı içinKill me Heal me tık tık) çalıntı iddialarıyla kendini zedeledi. Aslında bu Webtoon'da psikolojik bir roman olan Dr.Jekyll and Mr.Hyde esinlenilmiş yazarı da Robert Louis Stevenson olan birçok kere filmi ve müzikalleri olan bu yapımın böyle saçma bir spekülasyona girmesine pek gerek yokmuş. 


 
Hyun Bin'in canlandırdığı Seo jin karakteri başlarda bana Secret Garden'daki Kim Joo Won karakterini hatırlattı kişilik bozukluğu süresince Robin 'in dönüştüğü zamanlar yine Secret Garden'daki ruhların yer değiştirmesi gibiydi.Gündüzleri Seo ji Geceleri de Robin olarak aynı bedeni kullanmaları biraz saçma geldi buradan 49Days geçiş yapmış gibi oldum.Sonlara doğru iyicene yavaşlayan senaryo diziyi zor bitirmeme hatta sıkılmama sebep oldu kısacası çok beğendiğimi söyleyemicem Hyun Bin dönüşü keşke böyle olmasaymış umarım en kısa zamanda yeni bir diziye başlar .Bu dizinin telafi edilmesi lazım :)Son olarak da dizinin ostları diziden daha çok ilgi çektiğini söylemeden geçmeyelim özellikle Baek Ji Young-Because Of You şarkısı Baek Ji Young Secret Gardendaki That woman ve The Prenses Man dizindeki Today I Love You şarkısından tanıyabilirsiniz.Paylaşım yaparken benim beğendiğim başka bir ost şarkısını sizinle paylaşıcam .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)