Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2016

Koutetsujou No Kabaneri(2016)甲鉄城のカバネリ


Süre:23Dk
Bölüm Sayısı:12
Tür:Akisyon,Dram,Fantastik
Yazar:Ichiro Okouchi
Yönetmen:Tetsuro Araki
Müzik:Hiroyuki Sawano

Artmosfer Puanı:9.5/10


Gizemli bir virüs dünyayı sarmış ve insanları bir Kabane yani cesetlere dönüştürmeye başlamıştır Diğer yaşayan insanlarda bu cesetlerden korunmak için bölge bölge yerleşim yerleri yani karakollar oluşturmuşlardır.

Karakollar arasında ki ulaşımlarını trenle sağlarken sıkı güvenlik kurallarının uygulandığı insanların bir Kabane tarafından ısırıldıysa kendilerini öldürmeleri için kalp bombaları tasarlamışlar,kişi kendini öldüremezse de virüs beyne ulaşmadan kurşunlanarak öldürmeyi planlamışlardır.

Genç bir mucit olan Ikoma ailesini Kabane virüsüne teslim etmiş küçük kız kardeş ininde kurtaramamanın getirdiği suçlulukla Kabenelerin sonunu getirmek için tasarımlar yapmaya çalışmaktadır.Aragene'de yaşayan en yakın arkadaşı olan Takumi ile Kabeneler öldürücü silahı test ettikleri gün istilaya uğrarlar Ikamo bir kabane tarafından ısırılır fakat yine kendi icatdı sayesinde beyne ulaşmadan virüsü durdursa da kendini yarı Kabane yarı insan melez bir canlıya dönüştürür.Çevresindekilerin ondan korksa da dosttu Takumi ona destek olurken ondan korkanlarda ıkoma'nın onların kurtuluşunda önemli bir paya sahip olduğunu fark edeceklerdir.


 
Gizemli ve korkusuz bir savaşçı olan Mumei boynunda ki kurdelayı çözdüğü anda güçlü bir savaşçıya dönüşür.
Bu gücü sayesinde Aragene istasyonun işgal edildiği gün Kabanerileri kolay
bir şekilde öldürerek insanların kaçmasında yardımcı olur hayranı olduğu abisi Biba Amatori 'in isteklerini yerine getirmek için hayatını adamıştır.
Tıpkı onun gibi bir melez olan Ikoma ile karşılaşan Mumei ,Ikoma'nın güçlerini keşfetmesinde yardımcı olacaktır.
 
Aragene istasyonunun başı olan Yomogawa'nın kızıdır.Nazik bir karaktere sahip olan Ayame istilanın gerçekleşmesiyle Babasına virüs bulaştığını öğrenir bir anda  Aragenede hayatta kalanların sorumluluğunu üstlenen Ayame onları hayatta tutmak,dengeleri sağlamak için kişisel koruması olan Kurusu ile mücadele verirler.Adil olarak ve doğru kararlar vermek için uğraşan Ayame liderlik ve onun getirdiği sorumlulukları öğrenecektir.



Kurusu,Ayame'nin koruması olarak kılıç yeteneğiyle göz doldurur.
Ikoma'nın dönüştüğü durumdan
dolayı onu sevmese de savaşlarında ona yardımcı olacak bu gücüde karşı koyamaz.





Takumi ,Ikoma'nın en yakın arkadaşıdır.Ikoma'nın silah geliştirmesinde yardımcı olurken bir melez olduktan sonra bile arkadaşı olarak kalmaya devam ederek onu korumaya çalışır.

 
Karizmatik bir lider olan Biba efsanevi kara tren'nin lideridir.
Kabaneleri avlayan ekibi ile yolculuk ederken yolları Aragene sakinleri ile kesişir içlerinden Mumei'in kurtarıcı olarak gördüğü Biba babası tarafından red edilmiş olması onu planlar yapmaya itmiştir.Efsanevi kurtarıcı 'dan hoşlanmayan Ikoma ile aralarında sesiz bir sürtüşme başlar.

'Shingeki No Kyojin' animesi'ni sevenlerin kesinlikle beğeneceğini düşündüğüm bir anime 'Koutetsujou No Kabaneri' şöyle bir başlayıp sonuna kadar izledim.
Bu aralar uzun zamandır anime izleyemediğim için çok beğendiğimi söyleyebilirim.

Shingeki No Kyojin'den farklı olarak Titanlarımız yerinde cesetler yani zombiler var  insanların kendi yerleşim yerlerini oluşturmaları iki animenin benzer noktarlarından biri.
 Karakterlerini çok beğendim çizim ve renkleri konusuyla daha karamsar bir örgüde ki Shigeki No Kyojin'den güzel olmuş müzikleri benim açımdan çok iticiydi hep atmama sebep oldu.
Filmi Ocak ayında vizyonda olucak olan Koutetsujou No Kabaneri 'ın bence 2.sezonu gelir şu an için öyle bir yazıda okumadığımı belirteyim...

                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)