Bu Blogda Ara

19 Haziran 2016

Yörünge(2015)Tess Gerritsen


Sayfa Sayısı:511 
Orjinal Adı:Gravity
Yayın Evi:Martı Yayınları
Çevirmen:Cumhur Mısırlıoğlu

Artmosfer Puanı:4.5/5

Dr.Emma Watson Yer çekimsiz ortamda farklı canlı türlerini incelemek için gideceği görevine çıkan aksilikler sonucunda belirlenen süreden önce gitmesine karar verilir.

Emma için eşi Jack ile ayrılık kararı aldıkları bu dönemde hayalini kurduğu uzaya gidecek olmak ilk başlarda mükemmel gibi gözükse de ekipten Kenichi 'nin deney yaptıkları fare tarafından ısırıldıktan sonra aniden hastan arak ölmesi ile işler karışmaya başlar olaylar açıklanamadığı gibi biyolojik bir tehdit ile karşı karşıya kalan Emma ve diğerleri sadece Uzay gemisinde değil Dünyayı da tehdit edecek olan bir duruma düşerler.

Aslında Yörünge Tess Gerritsen'in 1999 yılında yayınlan bir kitabı olsa da ne yazık ki daha ülkemizde yeni basılmış bir kitap...

Yazarın genel olarak yazdığı polisiye gerilimin dışında tamamen farklı bir boyutta yani uzayı konu almaktadır.

Benim açımdan Yörünge gerçekten harika bir kitap olmuş olayların gidişatından daha fazla ne olabilir derken hop başka bir yerden yeni bir olay patlak veriyor ve sizi hiç sıkmadan yeni olaylarla boğuşmaya başlıyorsunuz karakterlerin fazla olması kitaba hareket katmasının yanında açıklamaları ve final ile okunası bir kitap olmuş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)