Bu Blogda Ara

22 Şubat 2016

Dilwale Dulhania Le Jayenge(1995)

 
Süre:189
Tür:Romantik,Müzikal,Dram
Yönetmen:Aditya Chopra
Yazar:Aditya Chopra
Müzik:Jatin Lalit

Oyuncular:
Shahrukh Khan(Raj Malhotra)
Kajol(Simran Singh)
Amrish Puri(Chaudhry Baldev Singh)

Artmosfer Puanı:8.5/10

Raj ve Simran'ın aileleri İngiltere de yaşamaktadır.
Kajol babası iş için geldiği İngiltere de hep memleketine gitmenin özlemini kurmakta mümkün olduğunca kızlarını hint gelenek ve göreneklerine göre yetiştirmektedir.
Raj ise zengin bir iş adamı olan Dharamvir Malhorta şımarık oğlu olarak gününü gün etmekte partiden partiye koşmaktadır.

Simran hiç tanışmadığı prensinin hayallerini kurarken babasının en yakın arkadaşı'nın oğlu ile onu evlendirme planlarını öğrenmesiyle hayalleri yıkılır fakat yetiştiriliş tarzından ötürü babasına karşı çıkmasa da Avrupa turuna çıkmak için izin alır .

Tesadüfen Avrupa turuna arkadaşlarıyla çıkan Simran derslerindeki başarısızlığını kutlamak için Avrupa turuna çıkan Raj ile kesişir.
Rajı ilk başlarda oldukça itici bulan Simran treni kaçırmaları ve üst üste gelen aksiliklerle birlikte Raj ve Simran birbirlerinden ayrılma vakti geldiğinde duygularının farkına varırlar.

Simran evlenmekten vazgeçmek istesede babasının zorlaması ile Hindista'na doğru evlenmek üzere yola çıkarken Raj ise Simra'nın peşinden Hindistana gelerek hem ailesinin rızasını almak hemde evleneceği kişiden onu kurtarmak için yaptığı planı uygulamaya başlıcaktır.

Shahrukh Khan filmlerinin en eğlenceli olanlarından biridir 'Dilwale Dulhania Le Jayenge 'eğer zamanınız varsa mutlaka tavsiye ederim senaryosu klasik olsa da Hint sineması açısından oldukça önemli bir filmdir başrollerin uyumu ve şirinliği ile izlediğiniz güzel bir film.
Eleştiriceğim tek konu 10 kişinin 1 kişiyi pata küte döveme sahneleri yahu insan olan ölür o kadar dayaktan sonra nasıl bir mantıktır anlamadım bunun dışında gayet güzel sevdiğim hintlerinden biridir.


1996 En İyi Film ödülü: Yash Chopra
1996 En İyi Yönetmen ödülü: Aditya Chopra
1996 En İyi Erkek Oyuncu ödülü: Shah Rukh Khan
1996 En İyi Kadın Oyuncu ödülü: Kajol
1996 En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü: Farida Jalal
1996 En İyi Komedyen ödülü: Anupam Kher
1996 En İyi Şarkı Sözü ödülü: Anand Bakshi, Tujhe Dekha
1996 En İyi Senaryo ödülü: Aditya Chopra
1996 En İyi Diyalog ödülü: Aditya Chopra, Javed Siddiqi
1996 En İyi Erkek Şarkıcı ödülü: Udit Narayan, Mehndi Lagake Rakhna

                                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)