Bu Blogda Ara

15 Kasım 2015

Salior Moon Crystal (2015)美少女戦士セーラームーン(2.sezon)


Bölüm Sayısı:26
Yönetemeni: Munehisa Sakai
Senaryo: Yuji Kobayashi,Naoko Tekeuchi
Müzik: Yasuhara Takanashi  
Tür: Romantik,Fantastik
IMDb Puanı: 8.1


14 yaşında ki Usagi Tsukino okula her zaman ki gibi geç kalmış koşarak ilk derse yetişmeye çalışmaktadır.Yolda siyah renkli bir kedi fark eder, mahallede ki çocuklar tarafından alnı bantlanmış olan kediye yardımcı olan Usagi bandı kaldırdığı zaman kedinin alnında ki hilal işaretini fark etmesiyle ortadan kaybolması bir olur.Sonra ki gün odasına aynı kedi gelerek onunla konuşup kendini Luna olarak tanıtır ve Usagi 'ye bir gezegen savçısı olduğunu söyler.

Luna,Usagiye bir bronş vererek gücünü çağırmasını ister gücünü çağırmasıyla bir gezegen savaşçısına bürünen Usagi'nin ilk görevi en yakın arkadaşı olan Naru'yu kurtarmak olacaktır.
Usagi'nin Salior Moona dönüşü ile diğer gezen savaşçıları da (Mekür,Mars,Jüpiter,Venüs) yanına katılarak gümüş kristalin peşindeki Kraliçe Metaria ve diğerlerine karşı güçlerini birleştireceklerdir.


Salior Moon tekrar'dan yayınlanacağını duyunca en çok sevinenlerden biri de bendim çocukluğum animesi olan Salior Moon daha o zamandan italyan kanalından izlerken daha sonra Türkiye de Trt ekranların da yayınlanmaya başlamıştı okuldan eve gelince o bölümler hiç kaçırılmazdı.Daha sonradan internetten kolaylıkla bölümlerini izleyebileceğimiz bir dönem geldi:)
Salior Moon tekrar tekrar izlesem de sıkılmıcağım bir animedir fakat yeni sezon bambaşka olmuş ilk defa seyredecekler için eminim seveceklerdir ama benim gibi ilk versiyonunu seyredenler sanıyorum bazı yerlerde bana hak verirler.


İlk olarak olumlu yönlerine bakacak olursak Salior Moon Cystal'in en başta çizimleri ve renkleri olur ,sevdiğim karakterlerin yeni teknolojinin getirisiyle tekrardan görmek çok güzeldi.
Ses dublajları her şeyi aynıydı (Özellikle Usagiyi seslendiren Kotono Mitsuishi'nin şu anda 47 yaşında olduğunu düşünürsek süper iş çıkarmış tekrardan onun seslendirmesi beni memnun etti) 
ilk bölümlerde de sanki eski seriye bağımlı gidecekmiş gibi gözüküyordu daha sonradan birden olayların seyiri değişip yepyeni bir seri çıkarmaya karar vermişler gibi koptu gitti ve bazı yerlerde bence saçmaladılar.
 
Mamoru ile Usagi ye daha çok yer verilmiş bol bol yakınlaşma sahnesi gözlüyoruz eski seri'nin sonlarına doğru  Mamoru, Usagi 'nin kimliğini öğrenirken burada  kimliğini öğrenmesi çok çabuk gelişiyor Şahsen asansörde Mamoru 'yu korumak için dönüşmek zorunda kalan Usagi'nin bende yaptığı heyecanı göremesem de beraber hareket etmeleri ve Mamoru'nunda dahil olması güzel düşünülmüş ama neden gülleri yoktu anlayamadım Mamoru'nun simgesi gibiydi gelişlerinin bir ahengi olurdu şimdi oldukça sönük kalmış.
Ne Mamoru mu geldi???

Gezegen savaşçılarına gelirsek sürekli Rei ile çekişen kavga eden  Usagi animeye ayrı bir tat katardı özellikle Mamoru'nun eski sevgili olan Rei ile aralarında ki atışmalar benim zevkle izleğim sahnelerdi.

         

Venüs savaşçısı'nın (Minako) Usagiye yapı itibariyle benzerliği gitmiş yerine diğer kızlardan daha baskın bir karakter yaratılmış.Gezegen savaşçıları ön planda gözükseler de geri planda kalmışlar...

Usagi'nin günlük yaşantısındaki yakın arkadaşları Naru ve Usagi den hoşlanan Umino.
Rei'in deli dolu dedesi ve çırağı hiç bahsedilmemiş bile kötü karakterler den olan kız kardeşler Salior Moon iyileştirici gücü ile kötülükten arınıp tekrardan normal hayatlarına insan olarak başlarken bu kısımda hemen öldürülüp es geçildiler ..
2.sezonun çekilmesine karar verilmişken acele edip bu kadar hızlı geçiştirmek nedendir anlamadım.


Son kısımları tamimiyle Salior Moon hatırına izledim desem yeridir bir yerde hep bir eksik var gibiydi.
Benim hiç içime sinmeyen bir seri olmuş oldu heyecandan çok sıkılmama sebep olsa da tekrardan izlemek güzeldi sanırım  benim eski Salior Moon izleme zamanım gelmiş :)                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)