Bu Blogda Ara

28 Ekim 2015

Kurucunun Kızı&Amy Engel


Yayınlanma Tarihi: 2015
Sayfa Sayısı:272
Tür: Distopya
Yayın Evi:Yabancı
Çevirmen: Merve Özcan
Orjinal Adı: The Book Of Ivy 
 
Artmosfer puanı: 4/5

 Nükleer savaş sonrasında küçük bir grup ayakta kalır ve kendi düzenlerini kurmayı başarırlar.Lattimer ve Westfall ailelerinin aralarında çıkan yönetim savaşını Lattimerler kazanarak başkan,Westfalllar ise kurucu ünvanını alırlar. Çitlerin içerisinde huzurlu bir ortam oluşturmaya çalışırken iki tarafında 16 yaşına gelen kızları ve erkekleri sisteme alınarak evlendirilir (Bir nevi görücü usulü evlilik).Sıra Westfall ailesinin küçük kızı Ivy gelir aslında ablası ile evlenmesi gereken başkanın oğlu olan Bishop onunla evlenmez ve 18 yaşına kadar beklemek istediğini söyler ve dolayısıyla sıra Ivy geçmiş olur.

Ablasını sıranın atlaması üzerine ailesi tarafından gerçekleştirilmesi beklenen görev yani başkan ve oğlu Bishop'un ölümü Ivy kalmış olur.Annesinin ölümünden sorumlu olduğunu düşündüğü bu insanlar.Belki de ailesinin anlattığı gibi olmucaklardır.

Tek oturuşta okuyabileceğiz güzel bir kitap yazarın dili oldukça akıcı bu yüzden gereksiz uzatmalar ve sıkıcı okunacak satırlar yok roman gayet güzel ilerliyor ve sonunda da işte her şey o zaman başlıyor serinin ikinci kitabını merakla bekliyorum.

 İlk kitabın orijinal adı 'The Book Of Ivy' fakat dilimize' Kurucunun Kızı' olarak çevrilmiş keşke diğer orjinal haliyle kalsaymış çünkü hediye olarak gelmeseydi ne yazık ki gördüğüm fakat itici bulup es geçeceğim bir kitap olurdu Fakat beyaz ciltli hali oldukça şık olmuş onunda belirtmeliyim.
İkinci kitabın orijinal adına gelirsek 'The Revolutıon of Ivy ' en kısa zamanda 'Devrimin Kızı ' adı altında piyasaya sunulucağını okudum.

Spoiler içerir; En sevdiğim karakter Bishop oldu ,Ivy zaman zaman karşıma alıp konuşmak istedim yapma etme kızım aç gözünü diye ailesi saçma sapan insanlardı Ivy yaptıklarının çoğuna değmezlerdi ama kafası her ne kadar karışık olsada asi tavırları hoşuma gitti.Yazarın olayları fazla sıkmadan aktarım güzel bir final yapmasıyla beğendiğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)