Bu Blogda Ara

12 Eylül 2015

Black-ब्लैक (2005)


Tür:Dram 
Süre:122 Dk
IMDb:8.3/10
Yönetmen: Sanjay Leela Bhansali
Senaryo: Sanjay Leela Bhansali-Bhanvani Iyer Oyuncular:
Rani Mukherjee (Michelle Micnally)
Amitabh Bachchan (Debraj Sahai)
Ayesha Kapoor
Nadana Sen
Shernaz Patel



 Michelle kör ve sağır olmasından ötürü ailesi tarafından anlaşılamamaktadır.Onu çok sevmelerine rağmen ne yapacaklarını bilmeyen ailesi kardeşinin doğumuyla babası tarafından bir akıl hastanesine yatırılmak istenir.Michelle hastaneye yatırılmadan
önce son bir umut olarak bir öğretmen tutulur fakat daha ilk günden öğretmenin farklı tutumu aile tarafından anlaşılamaz ve gönderilmek istenir.

Michelle'nin özel durumu ve ailesinin tutumundan ötürü eğitimi hiçte kolay olmasa da öğretmeni gitmeye razı gelmez ve Michelle'nin babasının iş gezisine gitmesini fırsat bilerek annesi ile 20 günlük bir anlaşma yapar.Her şeyi ile Michelle'nin alıştığı ortamı değiştiren Debraj Karanlığı a,b,c'si olan b,l,a,c,k ile işe başlar .Zor olsa da Michelle'nin kendi ayakları üzerinde duran biri olması için çabalayan Debraj ,Alzehimer hastası olur. Michelle ışığa ulaşması için çabalarken debraj acaba ışığa ulaşabilecek midir??




Black'in Türkiye versiyonunu belki duymuşsunuzdur.Uğur Yücel ve Beren Saatin başrollerini paylaştığı 'Benim Dünyam' ne yazık ki hala izleme fırsatı bulamasam da Black filmini şiddetle tavsiye ederim.
Michelle'nin durumu Dramatize edilmeden aktarılmış.Rani Mukherjee normalde bana biraz soğuk gelse de bu filmde süper iş çıkarmış hele Michelle'nin çocukluğuda büyüklüğü kadar ustaca aktarılmış.
Debraj 'in Michell den vazgeçmeyip sonuna kadar uğraşması harikaydı hele her şeyi unuttuğu zamanda bile çeşmenin başında onu bulmaları:(..
Ne büyük bir özveridir demek geliyor insanın içinden tek kelimeyle harika olan bu yapım özellikle Dram severler için harika bir cumartesi filmi olabilir şimdiden iyi seyirler benden 8.5/10 ...

                                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)