Bu Blogda Ara

24 Ağustos 2015

Jodhaa Akbar (2008)



Süre:213Dk 
IMDb:7.6/10
Tür:Biyografi,Romantik,Müzikal,Tarihi
Yönetmen:Ashutosh Gowariker
Senaryo:Haidar Ali,Ashutosh Gowariker
Müzik:A.R Rahman

Oyuncular:
Hrithik Roshan (Celladdin Muhammad Akbar)
Aishwarya Rai (Jodhaa)
Amitabh Bachchan
Sonu Sood

 
16. yüzyılda yaşanmış olan Babür İmparatoru Celladdin Muhammed Akbar ve Rajput Prensesi Jodhabai 'nın önceleri stratejik olarak evlenmelerine rağmen zamanla aşka dönüşen hikayelerini anlatmaktadır.



Akbar'ın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra barışçıl ve adil olarak halkı yönetmeye çalışır.Siyasi ilişkilerini de güçlendirmek amacıyla Amer kralı Bharmal'ın kızı Jodhaa ile evlenir.
Din olarakta birbirinden farklı olan bu iki insan birbirlerine karşı ön yargı ile yaklaşırlar.Hatta Jodhaa evlenmek istemez ve erkek kardeşinden kendisini kurtarmasını istediği bir mektup yazar.Kendini zehirlemeyi bile düşünen Jodhaa müslüman olan Akbara bir teklifte bulunur odasında kendi dinine ait bir mabet ve ibadetlerini yapmasında özgürlük ,bu durumun hoş karşılanmayıp geri tepeceğini düşünse de Akbar teklifini kabul eder ve evlenmek zorunda kalır.
Ön yargı ile yaklaştığı evliliğinde Akbar'ın açık fikir ve görüşleri istemedende olsa Jodhaa 'nın kalbini kazanır.Fakat Akbar'ın süt annesi Jodhaa ile yakınlaşmasından hoşlanmayıp evlenmeden önce yazdığı mektubu bulmasıyla aralarını bozmaya çalışır.
 
Filmdeki olayların çoğu gerçek olaylara dayanmaktadır.Bazı toplumlar tarafından yasaklansa da En iyi film,En iyi Yönetmen,En iyi Erkek oyuncu,En İyi Kadın Oyuncu Söz Yazarı,,Müzik,Dekor gibi bir çok ödül almış.
Yaklaşık 3saat 34 dk gibi sürse de hiç sıkılmadan ,atlamadan sonuna kadar kendini izlettiren bir film.Tabi ki belli toplum ve dini olayları içerdiği için tepkiler almış fakat bu olaylar ile ilgilenmeyen biri olarak çok beğendim belirtmeliyim. 
Akbar ve Jodhaa 'nın kılıç ile dönüştükleri sahneler süper olmuş daha önceden bu ikiliyi Guzaarish ile izlemiştim ve uyumlarına bayılmıştım.

 
Akbar karakteri filmde yansıtıldığı kadarıyla çok açık görüşlü ve adil bir  müslümanlığın olması gerektiği gibi diğer dinlere saygılı ve anlamaya çalışan biriymiş arada cinnet geçirttiler adama ama olacaktır o kadar diyip görsel açıdan göz dolduran belli ki geniş bir bütçe ile geçilip kostümleri ve dekorlarıyla eğer vaktiniz varsa mutlaka izlemeniz gereken.Zamanın nasıl geçtiğini anlamı cağınız bir film benden Jodhaa Akbar 8.5/10


                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)