Bu Blogda Ara

1 Nisan 2015

Tess Gerritsen-Hasat- (Harvest)



New York Times'in çok satanlar listesine girmiş kitabın konusu şöyle gelişiyor; Doktor Abby Dimatteo Boston Bayside hastanesinde başarılı bir asistandır ve cerrah olan erkek arkadaşı Mark ile güzel bir ilişki yürütmektedir.

Mark ve diğer ekip üyeleri organ nakli üzerine olan grupları için Abby'e fikrini sorar arak onlara katılma fikrini üzerine düşünmesini isterler. Bugüne kadar bu konu hakkında pek düşünmeyen Abby aslında aradığı bölümün bu olduğu düşünerek hey canlanmaya başlar.
Fakat bir gün trafik kazası sonucunda gelen bir hasta ex olur ve organları bağışlanır.Kalp için Doktor Vivian'nın 17 yaşındaki hastası için uygun bir dön ördür.Ameliyat günü kararlaştırılmışken sistemin üst sıralarından daha zengin bir bekleyen için kalp bir anda yön değiştirir. Doktor Vivian ile Abby bir karar almak zorunda kalırlar. Peki bu sonuç onlara neler mal olucak ,hayattalarını nasıl bir tehlikeye sokucaktır.Meydana gelen Doktor intiharları,Rus mafyası, organ nakilleri derken acaba doktor Abby deliliğin sınırlarında ne yapacaktır.

Tess Gerritsen Tıbbi gerilim romanlarının bir tanesidir.Akıcı dili detaylandırıcı öğerlerle süslemesi olayları anlatırken çok rahat bir şekilde kurgulamanıza yardımcı olur 1996 yılında basılmış Tess en eski kitaplarından biri olan Hasat Organ mafyası üzerine kurgulanmış sistemin başka boyutlarını gözler önüne seren bir yapım .Benim Beğenerek okuduğum Doğan kitap'dan çıkan 310 sayfalık Kitap dilimize Sıla okur tarafından çevrilmiş .Benden 9/10.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)