Bu Blogda Ara

3 Nisan 2015

Ouran Koukou Host Club - 桜蘭高校ホスト部-( 2006)


Yönetmen: Takuya İgaraşi
Yazar: Bisco Hatori
Tür: Dram,Komedi,Romantik
Bölüm sayısı: 26
IMDb: 8.5/10


Ouran koleji elit öğrencilere eğitim veren bir okuldur.Senede sadece bir kişiyi burslu olarak kabul eden bu okul Haruki Fujioka'ya burslu olarak kabul eder.Haruki kısacık saçları erkek gibi giyinişinden dolayı kızdan ziyade erkek olduğu düşünür.

Bir gün Haruki ders çalışmak için sesiz bir yer ararken müzik odasına girer ve burası Host kulüp olarak adlandırılan, yakışıklı 6 liseli elit erkekden oluşan, okulun kız öğrencileriyle hoşça vakit geçirip sohbet ettikleri bir yerdir.


Grup üyeleri tarafından erkek zannedilen Haruki (8.000.000) çok değerli bir vazoyu yanlışlıkla kırar ,borcunu ödemek içinde bu kulüpte çalışması istenir. Klüp başkanı Tamaki Souo tarafından keşfedilen Haruhi (Erkek zannettiği için) isterse host olarak çalışarak daha hızlı borcunu ödeyebileceğini söyler.Böylelikle kız olduğunu gizleyerek kulüpte erkek olarak çalışmaya başlar.




 Haruhi Fujioka Burslu olarak Quran lisesinde okur. Annesini kaybettikten sonra babasıyla yaşayarak evin işlerini üstlenmiştir.Host klüp'e katılarak kulüp üyeleriyle arkadaşlıklarını geliştirir.Tek sorun olanların Haruki'yi bayan zannetmeleridir.Zamanla kız olduğu anlaşılan zeki ve yaşıtları kızlardan farklı olan Haruhi yemek olan Ootoro çok sever.Tamaki'nin gözdesidir, ikizler sürekli onunla uğraşırlar hatta Hikaru ondan hoşlanır bu yüzden sürekli Tamakiy'le atışırlar.

 


Tamaki Souo Gayrı meşru olarak dünyaya gelen melez olan (fransız -japon ) host kulübünün başkanıdır.Klüp içerisinde oldukça popüler olan Tamaki tek çocuktur.Piyano konusunda yetenekli, iyi niyetli ,arkadaşları tarafından sevilen oldukça saf birisidir. Tamaki,Haruhi 'ye aşıktır .Flörtöz biri olmasının yanında duygularını anlayamaz ve bunu bir babanın kızına duyduğu sevgi olarak düşünür.



Kyouya Ootori Tamaki ile aynı sınıfta okuyan Kyouya
Kulübün başkan yardımcısı,aslında gölge başkanıdır.Grubun cool tipi ,zeki her konuyu idare eden ,olaydan kar sağlayan 4 kardeşten olan aileden 3.erkek çoğudur ve abilerini geçmek için her konuda kendini geliştirmek için uğraşır.Babası'nın isteği doğrultusunda Tamaki ile arkadaş olur ama Tamaki'nin saf karakteri sayesinde dost olurlar.


Hikaru ve Kauro kardeşler Kulübün ikiz kardeşleridir.Birbirlerinden asla ayrılmayan ve dış ardan kimsede ye ihtiyaç duyman kardeşler bir gün Tamaki'nin onları Host klüp davet etmesiyle kendilerini farklı bir dünyada bulurlar.Hikaru & Kauro sürekli ayrıt edilme oyunu oynarlar aslında karşılarındaki insanların onları bu kadar benzerken ayırt edememelerinden hoşnut değillerdir aynı zamanda da ayırt edilmekte istemezler sadece Haruki onları çok rahat bir şekilde ayırt edebilir ve Hikaru bu yüzden ona karşı duygular besler.
Hikaru ikizine göre daha öfkeli,bencil ve kıskançtır.İkizinden sonra Haruki hoşlanan Host kulübünün küçük şeytan tipidir.
Kauro Kardeşi Hikarunun ,Haruki'den hoşlandığının farkındadır .Kardeşine göre daha uyumlu ve kibardır.




Mitsukuni Haninozuka Kulübün yaşça en büyük ama en minik gözüken üyesidir. Pastalara,tavşanlara,Çikolataya bayılır. Sevimliklilik timsali olan Mitsukuni, aslında Japonya'nın en prestijli ,dövüş sanatlarında usta olan aileden gelir ve bu konuda çok iyidir.Erkek kardeşiyle pek iyi anlaşamayan Mitsukuni en iyi dostu ve koruması Takashi'dir.





Takashi Mirinozuka Kulübün en uzun boylu sesizi. .Mitsukuni kadar dövüş sanatlarında uzman bir üyesidir.


Mangadan uyarlanan 'Ouran Koukou Host Club' 2.sezonu bulunmamaktadır.2011 yılında da Dizisi çekilmiş .
Animesi gayet eğlenceli ilerliyor ortalarına doğru ben biraz sıkılsamda sonlarda yeni karakterlerin eklenmesiyle güzel bitti müzikleri beni pek sarmasadı, karakterleri birbirinden şirindi özellikle Tamakiye bayıldım .6 lise öğrencisinin bayan öğrenilerle vakit geçirdikleri çay içip sohbet ettikleri bir kulüp olan bu yere Haruki'nin gelmesiyle grup tamamlanıyor.Zengin Host Kulüp üyerlerinin  Haruki'nin fakir yaşamını incelemeleride ayrı bir komediydi benden 8/10 .