Bu Blogda Ara

10 Mart 2015

Kamisama Hajimemashita (2012) 神様はじめました




Bölüm sayısı:13
Tür:Romantik komedi,fantastik,doğaüstü
Yönetmen: Akitaro Daichi
Yazar: Akitaro Daichi
Muzik: Toshio Masuda
IMDb:8.2/10
 
Karakterler:
Nanami
Tomoe
Mizuki
Kurama
Mikage
Artmsofer Puanı:9/10

 
17 Yaşındaki Momozono Nanami babasının kumar borçları yüzünden evlerine haciz gelip babasının da sadece mektup bırakarak kaçması üzerine sokağa atılır ne yapacağını düşünürken köpekten kaçan Mikage ile karşılaşırlar Nanami başından geçenlere ona anlatır ve Mikage ona dilerse onun evine gidebileceğini söyleyip alnına bir öpücük kondurarak oradan uzaklaşır gidecek yeri olmadığı için Mikage'nin evine giden Nanami burasının bir tapınak olduğu gördükten sonra birden kendisiyle konuşmaya başlayan tapınağın hizmetçileri ve tilki ruhu ile ne yapacağını şaşırır, korkar. Mikage. Nanamiyi öptüğü zaman alnına tanrı işareti yerleştirmiştir ,bu yüzden artık bu tapınağın insan tanrısıdır.


Tapınakta Onikiri ve Kotetsu dışında Tilki ruhu Tomoe vardır. Tomoe zamanında bir insana aşık olan bir ruh dur sevdiği kızı kaybedince yolları Mikage ile kesişir ve bir anlaşma yaparlar Mikage, Tomoe 'nin hafızasını silerek tapınağın hizmetçisi olarak tapınakta yaşamasına izin verir.

Nanami gidecek yeri olmadığı için tapınakta yaşamaya karar verir Tomoe 'nin ilk başta tepkisi olumsuz olur çünkü 20 yıldır efendisi Mikage 'yi beklemiş birden Nanami çıkıp gelmiştir ayrıca bir insandır artık özgür olduğunu düşünerek öbür dünyaya gider, peşinden giden Nanami anlaşmayı yenileyerek Tomoe'yi bırakmaz.

Manga alt yapılı bir anime olan Kamisama Hajimemashita'nın bu yıl 2.sezonuda vardır. İnsan olan Nanami'nin tanrı olma yolundaki macerasına beyaz yılan Mizuki ve star Kurama'nın eklenmesiyle daha renkli bir hal alıyor tatlı Nanami hele birde Tomoe aşık olunca işler karışıyor acaba onları nasıl bir son bekliyor. Eğlenceli ve komik olan bu animenin 13 bölümü hemencecik bitiyor 2.sezonun çekilmesi çok akıllıca olmuş benden 9 olan bu animeyi izlemeniz için sizede öneriyorum .

                                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)